Exclusief in De Ketchshop!
Een doos vol lekkers uit Zeeland.
De doos vol lekkers uit Zeeland is gevuld met heerlijke Zeeuwse producten. Je vind in de doos 2 flessen ketchup (Ketchup Klassiek whiskey | honing & Mosterdketchup), een pot paprikaspread, kaas uit Biervliet, Huttentutolie, appelsap, cider, droge worst en als extra het fotoboek Zeeuws-Vlaanderen in zwart-wit. Het fotoboek bevat 45 foto's die door de ketchupmaker zijn gemaakt.
Hieronder vind je de uitleg van al het lekkers:
KETCHUP
De ketchup van de ketchupfabriek wordt in het Zeeuws-vlaamse Graauw met de hand gemaakt van lokaal geteelde tomaten, paprika’s, rode ui en selder. Natuurlijk bevat de ketchup geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en verdikkingsmiddelen.
HUTTENTUTOLIE
Huttentut olie wordt koud geperst van de zaden van de Huttentut (Deder). Dit “vergeten” plantje is door het zeeuwse landschap opnieuw geïntroduceerd. de Huttentut wordt geteeld op kleine proefakkers. Jos heerkens maakt er sinds 2019 in het Zeeuws-vlaamse Ossenisse smakelijke olie van. Heerlijk in salades en koude gerechten.
APPELSAP
Het appelsap van Hoogstrate wordt geperst van Rembrandt appels die in de eigen boomgaard in het Zeeuwse Kloetinge worden geteeld.
CIDER
De Zeeuwse cider wordt door de mannen van The Holy Spiritus gebrouwen in de voormalige kerk van Sint Jansteen (Zeeuws-Vlaanderen). Deze sprankelijke drank wordt gemaakt van in Hengstdijk geteelde appels.
PAPRIKASPREAD
De paprikaspread is gemaakt van heerlijke zoete puntpaprika’s die in het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe worden gekweekt. De spread bevat geen kunstmatige toevoegingen en is lekker als dip bij kaas, bij witvis of gewoon op brood.
DROGE WORST
Keurslager Tom de Boeye maakt in Terneuzen (Zeeuws-Vlaanderen) de lekkerste droge worsten. Zoals deze worst, Gemaakt van Zeeuws drie sterren scharrelvarken.
BOLLETJE KAAS
De koeien van Kaasboerderij de Vos lopen in de weilanden rondom de boerderij, in de Zeeuws-Vlaamse polder tussen Biervliet en Driewegen. De ruim 200 koeien leveren de melk waarvan het bolletje Biervlieter is gemaakt.